Curs notiuni de legislatie medicala

Cursul „Notiuni de legislatie medicala” are ca obiectiv general Insusirea notiunilor de baza privind legislatia specifica in cadrul profesiei de asistent medical generalist, moasa si asistent medical.

In cadrul cursului sunt abordate teme de legislatie medicala care vizeaza activitatea practica a asistentilor medicali:

  • malpraxisul medical: notiuni generale, eroare profesionala, polita de asigurare, procedura de stabilire a cazurilor de malpraxis;
  • acordul informat al pacientului;
  • drepturile pacientilor si consecintele juridice ale nerespectarii lor;
  • raspunderea disciplinara in cadrul profesiilor de asistent medical generalist, moasa si asistent medical: notiune, sanctiuni disciplinare, procedura disciplinara.

Cunoasterea acestor notiuni va permite asistentilor medicali sa inteleaga mai bine care sunt implicatiile legale ale activitatii medicale desfasurate, precum si cum sa-si ghideze conduita profesionala astfel incat sa se evite producerea unor fapte de malpraxis.

dan-cimpoeruAutor: Avocat Dr. Dan Cimpoeru este doctor in drept, avocat in Baroul Bucuresti, consultant pe probleme juridice al Organizatiei Mondiale a Sanatatii – Oficiul pentru Romania si membru in Consiliul director al Coalitiei Europene a Patientilor Bolnavi de Cancer (European Cancer Patient Coalition) cu sediul la Bruxelles, membru al Institutului de Stiinte Administrative „Paul Negulescu” – Sibiu.